WIFI IN INDUSTRIËLE OMGEVING

Een industriële omgeving kenmerkt zich vaak door een grote complexiteit als het gaat om een betrouwbaar wifi netwerk. Er is veel staal aanwezig, veel bewegingen van materiaal en voertuigen, grote oppervlakten, veel handhelds (scanners, telefoons, tablet enz.) en soms niet eens een bekabeld netwerk. Een forse uitdaging om in zo’n omgeving een stabiel en volledig dekkend wifi netwerk te creëren.

COMPLEXE WIFI OMGEVING

De beproefde branche specifieke oplossing die OptimaalWifi hier kan aanbieden kenmerkt zich door een hoge mate van intelligentie, flexibiliteit, capaciteit en is toch zeer laagdrempelig als het gaat om installatie. “Hoe complexer, hoe beter”, is een uitspraak die pas bij deze oplossing, want er wordt slim omgegaan met interferentie en zelfs de locatie van de verschillende clients. Het wifi signaal focust zijn kracht in de richting van de client(s) die op dat moment verbonden zijn met het access point. Dit levert een heel efficiënte oplossing op, want er gaat nauwelijks wifi bereik verloren en er zijn minder access points nodig; dit houdt zowel de investering als de interferentie laag.

SITE SURVEY

Om een complexe industriële omgeving te voorzien van een stabiel wifi netwerk, is het belangrijk dat we zeker weten waar we aan beginnen. In dergelijke situaties kan een site survey worden ingezet, waarbij voordat de oplossing geïmplementeerd wordt, eerst uitvoerig gemeten wordt waar interferentie is, hoe de signaalsterkte is en uiteindelijk ontvangt een een rapport met daarin informatie verzameld tijdens de site survey en daarbij een advies over het exacte aantal access points om aan uw wensen te voldoen in uw bedrijfsomgeving. Er zijn kosten verbonden aan een site survey, echter onze ervaring is dat deze kosten gemakkelijk terug verdiend worden omdat er naar aanleiding van deze site survey heel precies een offerte kan worden uitgebracht.

GEÏNTERESSEERD?

NEEM DIRECT CONTACT OP